Szeder Réka: Puncsapuk

Fülszöveg:

„Pénzes férfiak mesélnek ebben a könyvben arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat. A kötet 22 sugar daddy véleményét, tapasztalatait, élményeit és csalódásait gyűjti össze, amit jószerivel a mélyen megosztó Puncs társkereső oldalon indult kapcsolataikban gyűjtöttek össze. Hogy néznek ki, és hogyan viselkednek ezek a titokzatos, pénzes (úri?)emberek? Egyáltalán mi motiválja őket? Tényleg azt hiszik, hogy pénzzel bármit meg lehet venni? Vagy csak szexet vennének? Esetleg valami másra is vágynak? És valóban megvásárolható mindenki? Réka, a kötet szerzője 22 éves pesti lány, aki profi kézilabdás Csurgón, biológia szakos Szegeden, nagyon szereti a kortárs irodalmat, slam poetry előadó versenyeken vesz részt, és francia verseket fordít. Egy éve kapott kedvet, hogy puncsapukkal interjúzzon, és a kiadó segítségével elkészítse ezt a kötetet.”

Véleményem:

Sziasztok! 🙂

Ma egy egészen más olvasmánnyal érkeztem hozzátok, az elején féltem is megosztani veletek ezt a bejegyzést, hiszen ez alkalommal egy merőben más könyv kerül bura alá. De úgy gondolom, hogy ez is én vagyok ez is hozzám tartozik és merem vállalni a véleményem és, hogy ilyen témájú könyvek is érdekelnek. Igazából a tartalomról sokat nem kell írnom, hiszen a fülszöveg minden fontos információt a kezünkbe ad. Nekem már csak a kiegészítés és a vélemény formálás marad. Kezdeném azzal, hogy kifejezetten szeretem az ilyen műfajú könyveket, mert talán ezek tükrözik legjobban a valóságot. Az életszerűség nálam nagyon fontos ha egy könyvről van szó, és Szeder Réka könyve ezt hiánytalanul megadta nekem.

Mint a fülszövegben is jól olvasható pontosan 22 “sugar daddy” véleményét, élményeit ismerhetjük meg. Ebből kifolyólag kíváncsian vártam, hogy ez a könyv mennyi új információval tud majd engem megajándékozni. De sajnos csalódottan tapasztaltam, hogy számomra már nem tudott újat mutatni a könyv. Bár ez lehet köszönhető annak, hogy már olvastam hasonló témájú könyvet. Ettől függetlenül érdekes volt olvasni ezeket az interjúkat, hiszen 22 teljesen különböző férfi véleményét ismerhettem meg a könyv lapjain keresztül. A Puncs nevű oldalt a könyv elolvasása előtt ezidáig még nem ismertem.

De a kötetnek köszönhetően mindent információt megkaptam, ami az említett oldallal kapcsolatban érdekelt. 22 olyan férfi szemszögéből ismerhetem meg a könyvet, akik különböző okokból regisztráltak a Puncsra. És teljesen eltérőek magához a Puncshoz való hozzáállásaik is. Abszolút betekintést kapunk ebbe a világba és arra a kérdésre is megkapjuk a választ, hogy a gazdag férfiak miért vetemednek arra, hogy komoly összegeket fizessenek a Puncs oldal használatáért.

Az egyik interjú során az interjú alany azt kérdezte Rékától, hogy sugar mamikról miért nem esik szó?! Amit abszolút jogos kérdésnek tartok. Volt szerencsém nem rég egy olyan könyvet olvasni, amelyben nők mondták el a tapasztalataikat a pénzen alapuló kapcsolatokról. Szerintem mondanom se kell, hogy egyik történet sem volt bekenve cukormázzal. Akkor többször is a hányinger kerülgetett attól, hogy a pénzes férfiak mikre képesek csak azért mert pénzük van.

Ennek köszönhetően még jobban vártam, hogy a Puncsapukat a kezembe vegyem, mert kíváncsi voltam a férfiak szemszögére ők hogy állnak ehhez a témához. Aztán szembe találtam magam olyan “szereplőkkel”, akik talpig úriemberek és csak kényeztetni akarják a partnerüket minden jóval?! Úgy éreztem az egész könyv során, hogy a pasik jó színben vannak feltüntetve, míg a nők egy cseppet sem. Az egész témával kapcsolatban azt gondolom, hogy a férfiak egy hajszállal sem jobbak a nőknél és ez oda vissza érvényes. Úgy érzem, hogy ezúttal egy árnyaltabb verziót kaptam a Puncs világáról mondhatni azt éreztem, hogy az írónő csak a felszínt kapargatja. Olyan élményekre számítottam, amelyek jócskán szemöldök félhúzósak lesznek. Bár tény volt egy kettő meghökkentő jelent az állam akkor is a helyén maradt.

A borító szerintem teljes mértékben harmonizál a könyv tartalmával. A színeiért pedig oda meg vissza vagyok kétség kívül el lett találva.

Összegezve: Jó volt végre a férfiak oldalát is megismerni de szerintem lehetett volna még mélyebbre is ásni. Nem mondom azt, hogy csalódott vagyok, de egy kicsit többet vártam. Merem ajánlani azoknak, akiket érdekel ez a téma vagy még csak most ismerkednek vele.

Értékelés: 5/4

Ami tetszett: Téma választás érdekes volt ilyen témában is olvasni.

Ami nem tetszett: Nem volt olyan rész, amit ki tudnék emelni.

Kedvenc idézet: ,, Valahol mindenki erre vágyhat. Hogy csak ránéz a másikra, még nem is ismeri, de már tudja, hogy ő az. ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s