Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Fülszöveg:

„Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége? Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes. Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni. Joel-nek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.”

Véleményem:

Sziasztok!

Joel a regény főhőse legszokatlanabb képességekkel rendelkezik. Álmaiban látja azoknak jövőjét, akiket szeret, jókat és rosszakat egyaránt emiatt kissé visszahúzódóvá válik. Tudva, hogy a való életben nem tudja megváltoztatni az álmait, már nem akarja kockáztatni a szerelmet, míg egy nap Callie teljes gázzal berobban az életébe.  

A történetet Joel és Callie szemszögén keresztül ismerhetjük meg. Callie egy kávézóban dolgozik, és van egy Murphy nevű kutyája, valamint a természet nagy megszállottja. Joel állatorvos volt, de a jövőbe látó képessége miatt kénytelen volt otthagyni a munkahelyét mert egyre figyelmetlenebbé vált. A férfit az álmai egész életében hátráltatták, megakadályozták, hogy kapcsolatba lépjen emberekkel, de amikor találkozik Callie-val, képtelen irányítani a lány iránti érzéseit. Callie és Joel végül egymásba szeretnek, összeköltöznek és jóformán tökéletesnek tűnnek egymás számára. Joel-nek azonban fenntartásai vannak a kapcsolatukat illetően, hiszen attól fél, hogy álmában meglátja Callie jövőjét, ami nem olyan sokára be is következik. Joel onnantól kezdve tudja, hogy Callie-vel való kapcsolata határozott idejű, és együtt kell eldönteniük, hogy a jövőbeli szívfájdalom megér-e jelen boldogságukat.

Nem tudok többet mondani a történetről anélkül, hogy túl sokat elárulnék, egy olyan érzelmi hullámvasútra ültet fel, amelyről majd csak darabokban leszel képes leszállni. A történet annyira finoman és gyengéden van megírva, hogy azonnal beleszerettem Joel-be és Callie-be, miközben a szerelmi történetük kibontakozott. A karakterek felemelnek, és tökéletes példák arra, hogyan lehetsz boldog az életben, bármit is dobjon neked. Szeretem, ahogy a történetet több éven keresztül mesélték el, az írónő ezáltal is lehetővé teszi az olvasó számára, hogy megismerje és megértse a karaktereket. Joel és Callie mély és összetett karakterek, virágzó kapcsolatuk csodálatosan meg van írva, amelyhez szép pillanatok is társulnak. A másodlagos karakterek is élénkek, igazán éreztem a szoros kapcsolatot Joel, Callie, valamint barátaik és családjuk között.

Ez a könyv arra fog késztetni téged, hogy szeretetet érezz. Igaz és elsöprő szeretet. Az Álmomban már szerettelek egy olyan típusú könyv, amely könnyeket csal a szemedbe és örömmel tölti el a szívedet. Emlékeztet arra, milyen hihetetlen érzés megtalálni azt a különleges személyt, akivel az egész életedet leakarod élni. Holly Miller elegánsan, gördülékeny fogalmazással meséli el ezt a szerelmi történetet, amelyet öröm volt olvasni. Minden egyes fejezetben gyengéd reményfonalat sző ennek köszönhetően azon kaptam magam, hogy a reményfonal szorosan összekapcsolódott velem. Keresztbe tett ujjakkal olvastam, mert nagyon szerettem volna, hogy boldog vége legyen. Minden fejezet elején eszembe jutott, hogy közeleg a vége, de mégis szerettem volna megtudni, mi lesz a két főszereplő kapcsolatával. Aztán vége lett. Én pedig meglepődtem, zavart és egyben teljesen elégedett voltam. A regénynek határozottan megvannak a szomorú pillanatai, de ugyanakkor arról is szól, hogy a napjaidból a lehető legtöbbet hozd ki és a lehető legtelesebb életet éld. 

Összegezve: Ez egy nagyon pörgős regény, amely több éves szerelmi történetet ölel fel, ugyanakkor nagyon részletes és érzelmekkel teli. Darabokra fogja törni a szívedet ahogy a szerelem is ezt teszi veled pont ezért fogod imádni Joel és Callie történetét. Igazán éreztette velem a család és a baráti kapcsolatok fontosságát. Nagyon szerettem ezt a könyvet, és bár ez nem volt a legizgalmasabb, vagy a legakciódúsabb inkább az életről és a választásainkról szólt. Csak ajánlani tudom mindenkinek, de leginkább a romantika szerelmeseinek.

Értékelés: 5/4

Ami tetszett: A koncepció.

Ami nem tetszett: Az erotikus jeleneteket kissé kidolgozatlannak éreztem.

Kedvenc idézet: ,, Amit érdemes megszerezni, az sosem jön könnyen. “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s