Farkas Andrea: A főnök ajánlata

Fülszöveg:

„Egy ​24 éves szerző első, szexi, humoros és pimasz regénye – megőrülsz majd a folytatásért!Vasvári Iván torkig van az anyja által szervezett ostoba vakrandikkal, ezért hirtelen felindulásból azt hazudja neki, hogy együtt van valakivel.Már csak keresnie kell egy nőt, aki eljátssza a barátnőjét egy délután erejéig.A bökkenő csupán az, hogy véletlenül Kornéliaként mutatta be a lányt, és sajnos nem ismer más Kornéliát a romantikus ábrándokat kergető, ügyetlen asszisztensén kívül.Darai Kornélia utálja a munkáját, a zsarnokoskodó és öntelt főnökével együtt. Ha lenne elég bátorsága, valószínűleg kiszúrná a férfi újonnan vásárolt autójának kerekeit, vagy mosogatószert csorgatna a kávéjára.Amikor végre talál valakit, aki igazán megdobogtatja a szívét, be kell látnia, a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy végre észrevegyék… még ha ezért álbarátnőt is kell játszania.Egy ajánlat, egy családi nyaralás és egy színjáték viszont teljesen megváltoztatja mindkettőjük életét.”

Véleményem:

Sziasztok!

Megérkeztem egy újabb könyvértékeléssel bár hogy őszinte legyek Farkas Andrea regényét már egy jó ideje elolvastam de sajnos nem volt időm megírni róla a véleményemet, most viszont úgy érzem itt az ideje bepótolni! 

A regényfőhőse Iván, aki egy jól menő magánklinikát vezet. A mindennapjait a munka és az anyja által szervezett vak-randik töltik ki, amelyet már a háta közepére sem kíván. Ezért hirtelen felindulásból azt hazudja anyjának, hogy van valakije, akit nem mellesleg Kornéliának hívnak. A férfi ezáltal azt hiszi végre fellélegezhet ám a java még csak most jön. Anyja a hír hallatán azonnal megakarja ismerni fia választottját ezért meghívja őket egy családi összejövetelre, amelyen Iván húgának a születésnapját fogják ünnepelni. A férfi naivan azt gondolta, hogy egy apró hazugsággal leszerelheti édesanyját ám mint tudjuk a hazugságok csak újabbakat szülnek. Így most kénytelen találni egy lányt, aki eljátssza a barátnőjét egy délután erejéig. Mivel az asszisztensén kívül nem ismer más Kornéliát ezért kénytelen őt felkérni erre a szerepre csak azzal nem számolt, hogy a lány ki nem állhatja a férfit hiába a macsó külső ha csapnivaló főnökként viselkedik, legszívesebben egy kanál vízben megfojtaná. Ám Lia jóindulatának köszönhetően elvállalja a neki szánt szerepet. Vajon sikerül eljátszaniuk a szerelmes párt, vagy már az első percben lebuknak a rokonok előtt?

Ez nem az a fajta történet, amely megváltoztatja az életedet, csupán szórakoztat de azt a lehető legnagyobb mértékben teszi. Rettentően hamar belemerültem a regénybe már az első pár fejezetnél azt éreztem, hogy ez a könyv azok közé tatozik, amelynek olvasása közben azon gondolkozol, hogy másnap beteget jelentesz a munkahelyeden mert egyszerűen nem bírod letenni. Beleszerettem ezekbe a karakterekbe. Lia és Iván mindketten sok mindent átéltek életükben, mégis erősek maradtak. Úgy gondolom, hogy lassan égő szerelem volt az övéké de a kémia és a szenvedély már a történet legelején szó szerint parázslik a két főszereplő között. Nagyon szerettem, hogy miként alakul ki a szerelmi történetük. Imádtam a civódásaikat, játszadozásaikat, elbűvölőek voltak együtt. 

Az írás könnyedén folyt, és jó betekintést kaptunk a szereplők fejébe. A hősnő csodálatosan megírt karakter, nagyon összetett, ugyanakkor teljesen 21. századi. Mindkét főszereplő erős karakterfejlődésen mennek keresztül, mindez persze a másik hatására történik de akinél ez leginkább észrevehető az Lia, egy esetlen kislányból a történet végére egy igazi felnőtt nőt kapunk, aki végre képes kiállni magáért. Azt kell mondanom, hogy az írónő az olvasóit sok romantikus, kacér párbeszéddel és rengeteg vicces jelenettel ajándékozza meg. Ám az erotikus jelenetek ezúttal elmaradnak, bár a két főszereplő jó párszor egymásnak esik úgy igazán csak egyszer az is körülbelül három mondattal el van intézve, amely kissé csalódásként ért. Azt gondolom, hogy az ilyen típusú regények egyik elengedhetetlen kelléke az erotika. Ezenfelül a történetben felbukkanó konfliktusok néhol számomra kissé melódramatikusnak tűntek. A két főszereplőt helyenként jól megráztam volna, hogy észhez térjenek. 

Összegezve: egy fantasztikus történet kaptam sok mókával, nevetéssel, szexuális feszültséggel és olyan karakterekkel, amelyek ellopják a szívedet és mindenféle érzést keltenek majd benned. Bár az igazat megvallva, amikor elolvastam a fülszöveget azt gondoltam, hogy egy klisével átitatott regényt fogok kapni de egyetlen egy oldalon sem éreztem, hogy sablonos és közhelyekkel tele tűzdelt könyvet tartottam volna a kezeim között. Igazi csemege lehet a romantika kedvelőinek de valójában mindenkinek csak ajánlani tudom. 

Értékelés: 5/4,5

Ami tetszett: A rengeteg humor.

Ami nem tetszett: Kicsivel több és kidolgozottabb erotikus jelenetet vártam.

Kedvenc idézet: ,, – Engedd el a múltat, ne az határozza meg a jelenben hozott döntéseidet. “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s