Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Fülszöveg:

„Ez ​vajon tényleg lehetséges? Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni.”

Véleményem:

Sziasztok!

Liv Silber, édesanyjával és kishúgával, Miával Londonba költözik. Ugyanis anyjuk megismerkedik egy férfival, valamint ikergyermekeivel, Florence-vel és Grayson-nal ráadásul rövid időn belül hozzájuk költöznek. Ez új élmény Liv és Mia számára, hiszen eddig mindig egyedül éltek édesanyjukkal és dajkájukkal, Lottie-val. Liv azonban lát valami pozitívumot is az új helyzetben: Grayson az iskola négy legvonzóbb fiú egyike, és bizonyos szempontból úgy tűnik, hogy sok ajtót nyit meg számára. Mindeközben Liv-nek különös álmai vannak, mióta Londonban él. Álmában találkozik Grayson-nal és három barátjával egy állítólagos démon idézés során. Liv álmában találkozik Henry-vel is, aki hihetetlenül jól néz ki, és aki látszólag kedveli őt. A legfurcsább az egészben, hogy úgy tűnik, Grayson és barátai többet tudnak Liv-ről, mint amennyit valójában kellene, olyan dolgokról, amelyek csak Liv álmaiban fordultak elő. Vajon Liv kitalálja, mi történik valójában az álomvilágban és azon kívül, mielőtt túl késő lenne?

Hogy őszinte legyek egy kis időbe telt mire bekerültem a regénybe, nem találtam kapcsolatot a történettel, de aztán a könyv bizonyos pontjánál, ez szerencsére teljesen megváltozott. Hirtelen a cselekmény kezdett felgyorsulni, és én már nem tudtam letenni az e-könyvet. Az írónő Liv szemszögéből meséli el a történetet, ami igazán izgalmassá teszi az egészet, hiszen Liv tipikusan olyan karakter, akivel hamar kapcsolatba kerül az olvasó. Okos, pimasz és fantasztikus humorérzéke van. 

Az írási stílus nagyon szép és könnyen olvasható volt, ami nagyon tetszett, pont egy olyan könyvet kerestem, amely kikapcsol és, ami nem merít ki túlságosan, ezt a könyv pedig hiánytalanul megadta. Valahogy teljesen elfelejtettem, milyen viccesen és élénken tud írni a szerző. Nos, az emlékezetem felfrissült, és aztán csak szárnyaltam az oldalakon. Magát a cselekményt, én személy szerint nagyon jól átgondoltnak és hihetően bemutatottnak tartom. A főszereplők csodálatosan meg vannak írva. Liv-en kívül Grayson került nagyon közel a szívemhez. Tökéletes testvért játszik, imádtam azt, hogy annak ellenére, hogy Liv-et nem ismeri olyan régóta még is mennyire védelmezi őt. Amit Liv-ben igazán szeretek, az a kíváncsisága és a bátorsága volt. Liv mellett, azt mondhatom, hogy ő ennek a könyvnek a lelke, nélküle az út nagyon unalmas lenne. 

A regényben található romantika édes és kellemes. Nagyon tetszett, hogy Liv és Henry, a történet elején barátként indultak aztán a regény végére ez a barátság szerelemmé alakult át. Különösen tetszett az ajtók ötlete. Az álomvilágban egy személy beléphet más álmába, ha átmegy az adott személyes ajtaján. Mindenkinek megvan a saját ajtaja, elrendezve és úgy díszítve, hogy megfeleljen a személyiségének. Nagyon klassz. Tetszettek az emberek álmai ajtajai és a bennük létrejött összes történet. Élveztem az álomvilágban rejlő kreativitást, szerző nagyon jó munkát végzett az álombéli jelenetek viccesé, de belátóvá tételével. Ámbár meglepett a könyv témája, mert valami mágikusra számítottam, és nem démonokra, továbbá a könyv végét is kissé összecsapottnak éreztem túlságosan is gyorsan haladtak az események és jó pár kérdés maradt megválaszolatlanul de bízom benne, hogy a folytatásban ezekre is fény derül.

Összegezve: Kerstin Gier írásmódja egyszerűen csodálatosan könnyű, és kellően részletes. Tetszettek a szereplők, a történet, és imádtam az álomvilág ötletét. Tehát, ha mélyebbre akarsz merülni az álmok világában és lebegni akarsz bennük, akkor olvasd el ezt az aranyos ugyanakkor vicces könyvet, amely kalandokkal teli.

Értékelés: 5/4

Ami tetszett: A koncepció.

Ami nem tetszett: A befejezés kissé összecsapott volt. 

Kedvenc idézet: ,,Sehol nem ismerheted meg jobban az embereket, és sehol nem tudhatsz meg többet a gyenge pontjaikról és a titkaikról, mint az álmaikban. “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s